7 okt. Weekend van de wetenschap

Tijdens het eerste weekend van oktober brengt het Weekend van de Wetenschap je backstage bij bedrijven, instituten, universiteiten, instellingen en musea. Op meer dan 250 locaties in Nederland openen deze organisaties dan hun deuren voor het publiek. Ook MakerSpace Harderwijk is dit jaar weer van de partij!

Rapid Prototyping

Wil je een keer experimenteren met de nieuwste fabricagetechnieken van de 21ste eeuw? Op zaterdag 7 oktober houdt MakerSpace open huis tussen 10 en 14 uur met als thema Rapid Prototyping. Tijdens deze actieve en gezellige dag zie je hoe je met moderne fabricagetechnieken razendsnel een idee kunt omzetten in fysieke vorm. Een 3D printer, lasersnijder en CNC-frees maar ook de schaar, lijm en lego zullen niet ontbreken.

  • Zie 3d-printen, lasersnijden en computergestuurde bewerking (CNC)
  • Ervaar hoe snel je een idee kunt omzetten in een fysiek product
  • Laat je inspireren door verschillende voorbeelden van prototyping
  • Leren door te doen: iets bedenken, ontwerpen en maken

Wat is Rapid Prototyping?

Het doel van rapid prototyping is om de potentiële marktwaarde van prille ideeën in zo kort mogelijke tijd te kunnen testen. Het is een techniek om nieuwe ideeën snel met behulp van 2D en 3D software en computergestuurde bewerkingsmachines om te zetten in een fysiek model. Vroeger was Rapid prototyping nog duur maar sinds de opkomst van goedkope (desktop) 3d-printers, lasersnijders, CNC en andere bewerkingsmachines is het nu gemakkelijker dan ooit om tegen lage kosten snel prototypes te maken. Rapid prototyping is een belangrijk onderdeel van innovatie methoden zoals Design Thinking, LEAN startup en Agile innovation.

Oproep: Deel je kennis

Weet jij iets van 3D tekenen of 3D printen? Help ons die dag. Neem je laptop en/of 3D-printer mee en deel je kennis. Samen komen we verder! Materialen als PLA, ABS, papier en hout hebben we voldoende in huis.

Adres

Je bent van harte welkom in het gebouw van Accent Communicatiemakers, Hoge Eng Oost 24 Putten. Laat even weten als je van plan bent te komen en met hoeveel dan zorgen we voor genoeg lekkers bij de koffie 😉

Aanmelden WVDW17