Huisregels MakerSpace

Om Makerspace te laten functioneren zijn enkele huisregels opgesteld:

 1. Alleen als je een introductiecursus heb gevolgd mag je de betreffende machine zelf gebruiken.
 2. Op de momenten dat Makerspace vrij toegankelijk is, kan je er zonder afspraak terecht. Dagen met vrije toegang worden vermeld op de website. Wanneer er workshops of lessen gepland staan, is Makerspace alleen toegankelijk voor de personen die deze workshop of les volgen. Op open dagen geldt het principe ‘wie eerst komt, eerst maalt’.
 3. Bij elk bezoek moet je je aanmelden via het formulier op onze website. Je maakt hiermee openbaar dat je bij MakerSpace aan het werk bent. Je staat er voor open de kennis die je hebt te delen met anderen. Wat je maakt en hoe je het hebt gemaakt vragen we je te delen via ons forum zodat je er anderen mee op weg helpt of inspireert.
 4. Elke machine heeft een veiligheidsblad die je strikt moet volgen. Indien het veiligheidsblad niet aanwezig is, vraag je ernaar bij de labmanager.
 5. Alleen materialen aangegeven op het veiligheidsblad mogen gebruikt worden (tenzij anders afgesproken met de labmanager).
 6. Schade aan de toestellen moet gemeld worden. Indien die schade tijdens jouw gebruik werd veroorzaakt, moet je deze kosten vergoeden. Dit geldt niet voor gebreken die vallen onder slijtage of overmacht.
 7. Al het verbruikte materiaal wordt betaald, aangezien wij dit ook hebben moeten aankopen. Het gebruik van de machines is op eigen risico. We bieden je zoveel mogelijk informatie en hulp, maar uiteindelijk ben je zelf verantwoordelijk voor wat je doet. Je betaalt zelf (na ontvangst van het materiaal en/of na het gebruik van de machines) voor de materialen die je gebruikt en de productietijd. Materiaal dat niet betaald werd, verlaat Makerspace niet. Als je materiaal wil gebruiken buiten Makerspace dan dien je die aan te kopen.
 8. De instellingen van de machines mogen uitsluitend door de labmanager gewijzigd worden. Als je andere instellingen wil raadpleeg de labmanager voordat je actie onderneemt.
 9. Foutieve en/of testproducties zijn voor eigen rekening. Ook al ben je niet tevreden over het resultaat, je hebt toch de machine(s) en het materiaal gebruikt. We helpen je graag met het opsporen van het probleem, maar we kunnen helaas niet elk experiment betalen.
 10. Laat de werkruimte net zo schoon en opgeruimd achter als ze was toen je aankwam. Ruim je spullen op, maar indien nodig ook die van een ander.
 11. Controleer of je al het materiaal hebt teruggeplaatst. Gereedschap of materiaal verlaat Makerspace nooit, ook niet ‘voor heel eventjes’.
 12. Gebruik van de machines en het gereedschap is op eigen risico. Makerspace is niet aansprakelijk voor beschadiging, verwonding of andere ongemakken die voortvloeien uit machinegebruik of aanwezigheid in Makerspace.
 13. Makerspace en/of California is geen opslagruimte. Er kunnen geen spullen of materiaal in Makerspace blijven. Zo blijft MakerSpace toegankelijk voor de volgende gebruiker.
 14. Bij Makerspace is eten en drinken niet toegestaan. Het restaurant van California biedt een catering.

Harderwijk, 14 maart 2016