Workshop Rapid Prototyping

Wil je een keer experimenteren met de nieuwste fabricagetechnieken van de 21ste eeuw? Makerspace organiseert regelmatig de introductieworkshop Rapid Prototyping. Tijdens deze actieve en gezellige avondworkshop leer je hoe je met moderne fabricagetechnieken razendsnel een idee kunt omzetten in fysieke vorm.

  • Zie 3d-printen, lasersnijden, vlakbedprinten en computergestuurde bewerking (CNC)
  • Ervaar hoe snel je een idee kunt omzetten in een fysiek product
  • Laat je inspireren door verschillende voorbeelden van prototyping
  • Leren door te doen: in één avond iets bedenken, ontwerpen en maken

Wat is Rapid Prototyping?

Het doel van rapid prototyping is om de potentiële marktwaarde van prille ideeën in zo kort mogelijke tijd te kunnen testen. Het is een techniek om nieuwe ideeën snel met behulp van 2D en 3D software en computergestuurde bewerkingsmachines om te zetten in een fysiek model. Vroeger was Rapid prototyping nog duur maar sinds de opkomst van goedkope (desktop) 3d-printers, lasersnijders, CNC en andere bewerkingsmachines is het nu gemakkelijker dan ooit om tegen lage kosten snel prototypes te maken. Rapid prototyping is een belangrijk onderdeel van innovatie methoden zoals Design Thinking, LEAN startup en Agile innovation.

Waar?

Bij Accent Communicatiemakers, Hoge Eng Oost 24 in Putten.

Prijs?

De workshop Rapid Prototyping is € 45,- ex. BTW p.p., incl. koffie, thee, drankje en hapje.

Wanneer?

De volgende workshops staan gepland op dinsdagavond 22 mei en 29 mei 2018 van 19.30 tot 22.00 uur. De workshop gaat door bij meer dan 4 aanmeldingen. Je krijgt hiervan zsm bericht.

Maak kans op een gratis plek!

Voor de avond op 22 mei 2018 zijn er 10 plekken beschikbaar die we verloten onder de geïnteresseerden. Meld je dus snel aan!

Aanmelden